Monday , September 26 2022

Un consilier prezidenţial a fost recrutat de Securitate în 1989

Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a fost recrutată de Securitate în 1989, conform unui document CNSAS. Numele ei conspirativ era “Florina”.

Consilierul prezidenţial pentru relaţia cu mediul de afaceri, Alexandrina Corina Gătej, a fost recrutată de fosta Securitate, în anul 1989. CNSAS i-a eliberat adeverinţă de necolaborare, nefiind găsite mai multe probe care să justifice trimiterea cazului în justiţie de către CNSAS.
Într-o adeverinţă dată publicităţii de Realitatea TV, Gătej ar fi avut numele de cod “Florina”.
“Pe vechea lege, Gătej ar fi primit sigur verdict de poliţie politică, ofiţerul ei i-a remarcat entuziasmul de a colabora, deci pe vechile proceduri nu ar fi scăpat.  Pe noua lege nu avem însă probe suplimentare, nu am găsit note ale ei”, au declarat, pentru NewsIn, surse din Consiliu.
Într-o intervenţie la Realitatea TV, Mircea Dinescu a explicat “verdictul” dat de Consiliu. “Din punct de vedere legal, Gătej nu a colaborat. Omeneşte însă, e jenant”, spune Dinescu.
Cine este Alexandrina Gătej
Corina Alexandrina Gătej a devenit consilier prezidenţial la Departamentul relaţia cu mediul de afaceri în iulie 2009. Înainte de numirea la Cotroceni, ea a fost director în cadrul Unilever, divizia Europa Centrală şi de Est.
În 2008, a absolvit Universitatea Wharton, USA, Specializarea Economie, iar între 1984 – 1988 a urmat cursurile Universităţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti, Specializarea Cibernetică. (realitatea.net)

Vezi si

VIDEO, FOTO. Ciucă și Ciolacu, descălțați la o întâlnire oficială în Japonia

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat astăzi, în Japonia, …