Friday , April 9 2021

Un consilier prezidenţial a fost recrutat de Securitate în 1989

Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a fost recrutată de Securitate în 1989, conform unui document CNSAS. Numele ei conspirativ era “Florina”.

Consilierul prezidenţial pentru relaţia cu mediul de afaceri, Alexandrina Corina Gătej, a fost recrutată de fosta Securitate, în anul 1989. CNSAS i-a eliberat adeverinţă de necolaborare, nefiind găsite mai multe probe care să justifice trimiterea cazului în justiţie de către CNSAS.
Într-o adeverinţă dată publicităţii de Realitatea TV, Gătej ar fi avut numele de cod “Florina”.
“Pe vechea lege, Gătej ar fi primit sigur verdict de poliţie politică, ofiţerul ei i-a remarcat entuziasmul de a colabora, deci pe vechile proceduri nu ar fi scăpat.  Pe noua lege nu avem însă probe suplimentare, nu am găsit note ale ei”, au declarat, pentru NewsIn, surse din Consiliu.
Într-o intervenţie la Realitatea TV, Mircea Dinescu a explicat “verdictul” dat de Consiliu. “Din punct de vedere legal, Gătej nu a colaborat. Omeneşte însă, e jenant”, spune Dinescu.
Cine este Alexandrina Gătej
Corina Alexandrina Gătej a devenit consilier prezidenţial la Departamentul relaţia cu mediul de afaceri în iulie 2009. Înainte de numirea la Cotroceni, ea a fost director în cadrul Unilever, divizia Europa Centrală şi de Est.
În 2008, a absolvit Universitatea Wharton, USA, Specializarea Economie, iar între 1984 – 1988 a urmat cursurile Universităţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti, Specializarea Cibernetică. (realitatea.net)

Vezi si

Cursurile se vor relua după vacanță pe baza acelorași scenarii

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, însă depinde …