Wednesday , November 30 2022

Un caz la 70 de milioane: A nascut doua perechi de gemeni identici

Tressa Montalvo, mama celor doua perechi de gemeni, mai are acasa un copil de doi ani
O femeie din statul american Texas a profitat de şansa pe care a avut-o – una din 70 de milioane – şi a născut de Sfântul Valentin două perechi de gemeni identici, au anunţat, luni, reprezentanţii unui spital din oraşul Houston, citaţi de Reuters.
Cei patru bebeluşi – cu toţii băieţi – au fost născuţi la 31 de săptămâni, prin cezariană, de Tressa Montalvo, o americancă în vârstă de 36 de ani, la clinica The Women’s Hospital of Texas din oraşul Houston.
Tressa şi soţul ei, Manuel Montalvo Jr., nu au apelat la tratamente pentru fertilitate. Ei mai au un fiu, Memphis, în vârstă de doi ani.
“Am plănuit această sarcină, dar cred că am reuşit un pic prea mult!”, a declarat Tressa Montalvo.
Atunci când Tressa era însărcinată în 10 săptămâni, medicul i-a spus că va naşte gemeni, dar, la o vizită ulterioară, doctorul a detectat un al treilea bebeluş. La următoarea vizită la medic, Tressa a aflat că va naşte patru bebeluşi – nu cvadrupleţi, ci două seturi de gemeni.
Posibilitatea ca o femeie să nască, fără să apeleze la tratamente de fertilitate, două perechi de gemeni identici este de una la 70 de milioane. În acest caz, doi fetuşi împart o placentă, iar ceilalţi doi împart o altă placentă.
rtv.net

Vezi si

Astăzi, Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este sărbătorit de Biserică în ziua de …