Tuesday , February 27 2024

Un candidat din Covasna s-a impuscat in cap

Un candidat al PCM pentru funcţia de primar din comuna Băţani, din judeţul Covasna, s-a împuşcat mortal. Potrivit primelor informaţii, bărbatul s-a împuşcat accidental cu arma unui poliţist care îi era prieten.
Incident grav, chiar înainte de ziua alegerilor locale. Unul dintre candidaţii Partidului Civic Maghiar (PCM) la Consiliul Local al comunei covăsnene Băţani, Veres Lorand, a murit, sâmbătă seară, după ce s-a împuşcat accidental în cap cu pistolul unui poliţist care îi era prieten.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Judeţeană Covasna, Poliţia oraşului Baraolt a fost sesizată, sâmbătă seară, că în comuna Băţani o persoană a decedat.
Potrivit MEDIAFAX, o echipă condusă de procurorul criminalist a mers la faţa locului, iar în urma primelor cercetări s-a stabilit că, în cursul după-amiezii de sâmbătă, doi poliţişti ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Baraolt care patrulau prin localitate au fost invitaţi de un prieten al unuia dintre ei să servească masa la locuinţa acestuia din comuna Băţani.
În jurul orei 20.30, gazda i-a solicitat unuia dintre poliţişti să îi arate armamentul din dotare. Acesta a refuzat iniţial, dar la insistenţele repetate ale gazdei i-a încredinţat pistolul, pe motiv că erau buni prieteni şi se cunoşteau de mult timp.
“După ce a primit pistolul, bărbatul de 43 de ani l-a manevrat imprudent, împuşcându-se accidental în cap şi cauzându-şi o plagă care i-a provocat moartea”, afirmă reprezentanţii Poliţiei.
Cercetările în acest caz sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna pentru ucidere din culpă, neglijenţă în serviciu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile a agenţilor de poliţie.
Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul care a murit este Veres Lorand, candidat PCM pentru Consiliul Local Băţani, el fiind primul pe lista candidaţilor.
“De 11 ani trăiesc în secuime şi nu am mai auzit de o astfel de întâmplare. Este o tragedie, aşteptăm şi noi să se finalizeze ancheta Poliţiei”, a spus liderul PCM Covasna.
Acesta nu este singurul incident din ziua alegerilor locale.
Un bătrân în vârstă de 79 de ani din municipiul Bistriţa, colonel în rezervă, a suferit un infarct în această dimineaţă în secţia de votare. Procesul electoral a fost întrerupt pe parcursul intervenţiei medicilor, scrie citynews.ro.
O femeie care face parte din Biroul electoral al Secţiei nr.194, de la Şcoala nr. 27 din Sectorul 2 al Capitalei, a leşinat şi a fost dusă la spital, în timpul incidentului secţia nefiind închisă.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …