Monday , April 29 2024

Un bebeluș, în stare gravă la Spitalul "Marie Curie". Alți 62, internați în spitalele din Argeș

bebe

Patru bebeluși diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic se află, în continuare, internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. Un băieţel de un an şi patru luni a făcut complicaţii neurologice, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele lui. Pe de altă parte, numărul copiilor cu scaune diareice, internați în spitalele din Argeș, a ajuns la 62, numai în ultimele 24 de ore fiind internați 11 care prezentau această simptomatologie, potrivit Realitatea TV.
La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș. În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București, potrivit datelor centralizate de Instituția Prefectului Argeș, potrivit Agerpres.
Medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie a Spitalului “Marie Curie”, a declarat că se mai află internați, la ora actuală, patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei pe Secția de Nefrologie. Unul dintre aceștia va pleca acasă.
“Deci vor ramane numai doi copii, care fac si dializa peritoneala. Este vorba de cei mai proaspat veniti. Copiluil din Terapie Intensiva sa spunem ca se simte putin mai bine, ca inregistreaza mici progrese, dar avand in vedere complicatiile neurologice, ne mentinem rezervati asupra ceea se va intampla”, a adaugat medicul.
“Astăzi suntem în ziua în care am primit primul copil cu sindrom hemolitic-uremic, în urmă cu o lună. Am primit 14 pacienți. Dintre aceștia, va pleca acasă cel de-al șaselea pacient. Faptul că al șaselea pacient pleacă, astăzi, acasă e o mare bucurie. Acum, avem încă șase pacienți cu sindrom hemolitic-uremic internați. Patru (n.r – unul pleacă acasă) sunt pe Secția de Nefrologie și un pacient se află în Secția de Terapie Intensivă. Din acești patru, trei fac dializă peritoneală, iar cel de-al patrulea va pleca, posibil, mâine acasă”, declara, luni, medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie a Spitalului “Marie Curie” din Capitală.
În ceea ce privește băiețelul plimbat în nu mai puţin de cinci spitale, înainte să ajungă la “Marie Curie”, acesta se află în continuare la Terapie Intensivă, medicul explicând că “în situația lui s-au înregistrat complicații neurologice, care sunt departe de a fi stopate”.
“Evoluția lui este încă gravă. Nu este intubat, însă, din punct de vedere neuroglogic nu putem spune, încă, cum va evolua nici ca prognostic vital, nici ca prognostic al sechelelor, ce se pot înregistra mai târziu. Prognosticul este rezervat încă pentru că nu avem încă argumente suficiente pentru a spune că această evoluție neorologică care s-a înregistrat progresiv de la debutul bolii este oprită”, afirma medicul Mihaela Bălgrădean.
Luni dimineață, cel de-al șaselea bebeluș, din cei 14 internați cu sindrom hemolitic – uremic, a fost externat. Copilul care a plecat acasă este un băiețel, în vârstă de zece luni, care a stat în spital trei săptămâni și a făcut dializă 14 zile.
Tatăl său a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a acționa în judecată, împreună cu părinții altor copii, care suferă de aceeași afecțiune, Spitalul de Pediatrie din Pitești, potrivit HotNews.ro.
“Am mai stat trei zile la Pitesti degeaba, mai rau s-a inrautatit situatia. Medicii de la Spitalul din Pitesti m-au trimis de la pediatrie la infectioase pentru ca medicul de garda era foarte obosit, dormea. Mi-au zis asistentele si nu-l trezesc. M-au trimis la infectioase unde imi spuneau ca este in regula si ma trimiteau la pediatrie. La pediatrie ma trimiteau inapoi la infectioase, ziceau ca este bine, ne plasau ca pe minge. De trei ori au facut asa. (…) Lor li se parea ok chiar daca copilul era umflat si nu urina. Nu si-au facut deloc treaba (cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti – n.r.), va spun eu. Sa stati acolo sa vedeti cum se comporta cu cei mici. Se comporta ca si cu niste animale. O sa incerc sa fac ceva. Am vorbit cu parinti, vom vedea”, a declarat tatăl copilului.
Întrebat dacă vrea să dea în judecată Spitalul de Pediatrie din Pitești, tatăl copilului a răspus că ia în calcul această variantă.
“Cred ca da, Spitalul de Pediatrie din Pitesti, am vorbit cu ceilalti parinti si o sa ne sunam sa stam de vorba sa vedem ce facem mai departe. Ne gandim la ceilalti copii”, a spus acesta.
Reamintim că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că a descoperit bacteria E.coli în probele recoltate de la o familie din Bacău, dar şi de la o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş.
Mai exact, bacteria E.coli a fost găsită în carnea de pui din frigiferul părinţilor fetiţei de un an şi trei luni, diagnosticată în urmă cu circa două săptămâni cu sindrom hemolitic-uremic. Potrivit ANSVSA, carnea provenea de la păsări din gospodăria proprie.

Vezi si

MAI: În perioada 1- 6 mai nu se vor elibera pașapoarte, permise de conducere sau cărți de identitate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reamintește că, luni și marți, serviciile publice comunitare care eliberează permise …