Thursday , February 2 2023

Un avion militar rus cu 92 de persoane la bord s-a prabusit in Marea Neagra

Un avion militar rus care transporta 92 de persoane, inclusiv membri ai Corului Armatei Rosii care mergeau sa sarbatoreasca Anul Nou cu trupele din Siria, s-a prabusit duminica dimineata in Marea Neagra la scurt timp dupa decolare, a anuntat Ministerul rus al Apararii, potrivit AFP.tu


Avionul, care a decolat la ora locala 5:40 (2:40 GMT) din Adler, oras situat la sud de statiunea balneara Sochi, de la Marea Neagra, efectua un zbor regulat cu destinatia baza aeriana rusa Hmeimim, in apropiere de Lattaqia, in nord-vestul Siriei, potrivit ministerului citat de agentiile locale de presa. Echipele de salvare au recuperat primele cadavre la cinci kilometri de litoralul din Soci, a precizat purtatorul de cuvant al ministerului, Igor Konashenkov. Avionul, un Tupolev Tu-54, transporta 84 de persoane si 8 membri ai echipajului, a precizat ministerului. ”Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apararii, au fost gasite la o distanta de 1,5 kilometri de litoralul orasului Soci, la o adancime de 50-70 metri”, a indicat ministerul, precizand ca la bordul avionului de aflau 83 de pasageri si opt membri ai echipajului.

Potrivit primelor date, cauza accidentului ar fi fost o defecţiune tehnică. Autorităţile au exclus deja varianta unui atac terorist. Surse citate de presă spun că avionul s-a prăbuşit în timp ce lua altitudine, iar echipajul nu a semnalat nicio problemă la bord.

Avionul se îndrepta la Latakia, unde armata rusă are o bază aeriană. La bord se aflau militari, 9 jurnalişti şi un cor, corul Aleksandrov al ArmateiRosii, care a susţinut concerte şi în România. Corul urma să cânte pentru soldaţi de Anul Nou.

Vezi si

2.600 de persoane și-au luat online cazierul judidicar în primele ore de funcționare a platformei

Peste 2.600 de persoane au obținut miercuri, în primele ore de funcționare a platformei hub.mai.gov.ro. …