Tuesday , May 17 2022

UE va recomanda ca certificatul de vaccinare să fie valabil 9 luni. Din 10 ianuarie se redeschid granițele pentru vaccinați

Uniunea Europeană va recomanda un termen limită de 9 luni pentru valabilitatea imunizării anti-Covid-19 pentru călătoriile în blocul comunitar și va propune acordarea de prioritate călătorilor vaccinați. În acest moment, certificatul verde pentru vaccinare are valabilitate standard până la data de 30 iunie 2022, indiferent de momentul în care a fost emis.

Certificatele de testare au valabilitate 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR.

Certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms”.

Actualizările propuse de Uniunea Europeană introduc, practic, o limită de timp pentru valabilitatea inoculărilor anti-Covid, sugerând că va fi nevoie de rapeluri după perioada de 9 luni.

Comisia Europeană va propune, potrivit surselor, ca statele membre să continue să primească toți călătorii vaccinați cu seruri aprobate de blocul comunitar, potrivit unui document obținut de Bloomberg.

De asemenea, comisia va solicita țărilor să se redeschidă începând cu 10 ianuarie 2022 pentru toți cei care au folosit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

 

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …