Saturday , December 3 2022

UE aplica noi sanctiuni impotriva Rusiei. Printre cei vizati se numara demnitari si un cantaret

UE

Uniunea Europeana a extins, luni, sanctiunile pentru Rusia. Noua lista contine 19 indivizi si noua organizatii.
Pe lista noilor sanctionati se numara adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov, si celebrul cantaret Iosif Kobzon, informeaza Itar Tass.
Inca trei cetateni rusi figureaza pe lista de sanctiuni, care mai include 14 ucraineni si noua organizatii – militii din estul Ucrainei.
Lista a fost publicata luni in Jurnalul Oficial al UE. Pe lista rusilor vizati de sanctiuni se mai afla si primul adjunct al ministrului Apararii, Arkadi Bahin. Cei doi oficial din Apararea rusa au fost sanctionati pentru ca au sustinut detasarea soldatilor rusi in Ucraina.
Cei 14 ucraineni aflati pe lista sunt personalitati militare sau politice din auto-proclamatele republici separatiste Donetk si Luhansk.
Ministrii de Externe din UE au convenit asupra sanctiunilor luna trecuta, dupa mai multe atacuri sangeroase asupra orasului ucrainean Mariupol, soldate cu moartea a peste 30 de civili. Aplicarea sanctiunilor a fost insa amanata pentru un ultim efort al Frantei si Germaniei de obtinere a unui armistitiu in estul Ucrainei.
Joia trecuta, liderii UE au decis sa impuna sanctiunile deoarece, indiferent de eforturile de pace, acestea ii vizau pe cei implicati in atacurile de la Mariupol.
Publicarea listei in Jurnalul Oficial inseamna ca sanctiunile intra in vigoare. In urma acestei masuri, lista totala insumeaza 151 de indivizi si 37 de entitati.
Rusia a reactionat dur dupa decizia de saptamana trecuta a Bruxelles-ului. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat ca nimeni nu ar trebui sa indrazneasca sa ii dea ultimatumuri lui Vladimir Putin.
“Deja am spus tot ce se putea spune despre tonul acestor negocieri. Nimeni nu a vorbit vreodata si nici nu ii poate vorbi presedintelui Vladimir Putin in termeni de ultimatum, oricat si-ar dori unii”, a spus Peskov.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …