Wednesday , February 21 2024

Ucraina și-a dat acordul ca România să înceapă măsurătorile doar pe Brațul Chilia, nu și pe Bîstroe. Nici acceptul măsurătorilor pe Chilia nu include tot traseul vizat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 16 martie, pe Facebook, că a fost primit un acord parțial de la Ucraina privind măsurătorile din Delta Dunării, însă Ucraina a acceptat accesul doar pe brațul Chilia, nu și pe Bîstroe, iar pe Chilia doar parțial.

„Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei.

În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bîstroe.

În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bîstroe”, a transmis Sorin Grindeanu.

Vezi si

Sondaj Avangarde: 53% dintre români vor alegeri europarlamentare și locale comasate

 PSD și PNL au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe baza unui sondaj …