Wednesday , March 29 2023

Turcia: Salvatorii români au scos de sub dărâmături un copil și pe părinții lui. Micuțul era decedat

Prima misiune a echipei de căutare-salvare trimisă de România în Turcia s-a încheiat. Salvatorii au scos de sub dărâmăturile unui bloc de 9 etaje o familie, soț, soție și copil, în orașul Antakya. Copilașul era decedat.

„Referitor la misiunea desfășurată de echipa de căutare-salvare RO-USAR, pentru identificarea și recuperarea unei familii (soț, soție și copil) surprinse sub dărâmături, în orașul Antakya, vă comunicăm faptul că toate cele trei persoane au fost extrase. Cei doi adulți sunt în viață și au fost predați ambulanței, iar copilul este decedat și a fost predat familiei”, transmite ISU.

În timpul intervenției, părinții au răspuns la comunicările cu echipa de căutare. Clădirea era prăbușită complet în urma cutremurelor devastatoare de ieri, iar din spusele localnicilor, aceasta ar fi avut 9 etaje. Salvatorii români s-au aflat în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin.

Vezi si

Lege promulgată: Românii care adoptă copii pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de …