Tuesday , December 6 2022

Transportatorii intră în grevă. TIR-urile vor bloca drumurile în ţară

transportatori

La miezul nopţii de miercuri spre joi, TIR-urile vor bloca drumurile acolo unde se vor afla, au anunţat sindicaliştii din transporturi, nemulţumiţi de taxe şi impozite, dar şi de condiţiile în care se află drumurile noastre. Totodată, ei reclamă lipsa de dialog social a ministrului Transporturilor.
Transportatorii rutieri din România sunt profund nemultumiţi de lipsa totală de dialog cu Ministerul Transporturilor, despre care spun că se află la “cel mai slab nivel din ultimii 20 de ani”, de lipsa de interes a ministerului pentru problemele transportatorilor şi de “abuzurile introduse în legislaţia românească prin care se  discriminează în mod continuu transportatorii români la ei acasă”, potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTTR).
Astfel, UNTTR a anunţat că începând cu data de 23 mai, toate vehiculele comerciale vor rula cu viteze reduse, “tocmai pentru a reflecta viteza de reacţie a Ministerului Transporturilor faţă de problemele transportatorilor”.
“Lipsa de respect a escaladat orice limită a bunului simţ”, spun transportatorii.

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …