Friday , December 2 2022

Tragedie pe Himalaya. Alpinist roman, implicat

himalaya

Veştile deloc plăcute de pe Himalaya, unde timişoreanul Horia Colibăşanu încearcă în premieră naţională să cucerească vârful Lhotse (8.516 metri).
Horia Colibăşanu a fost nevoit să amâne de mai multe ori escaladarea vârfului Lhotse, din cauza vremii nefavorabile. Timişoreanul aşteaptă condiţii meteo mai bune pentru a putea cuceri cel de-al şaselea “optmiar” din carieră şi o nouă premieră în alpinismul românesc, scrie Adevărul. Din păcate, timişoreanul a transmis din nou veşti proaste din Himalaya. De această dată, a anunţat prin intermediul siteului de socializare Facebook vestea morţii rusului Alexey Bolotov.
“Alexey Bolotov a murit pe ghţarul Khumbu după ce coarda în care era asigurat s-a secţionat pe o muchie de stâncă. Un prieten şi un alpinist de nădejde ne-a părăsit prematur şi a adus tristeţe în Tabăra de bază. R.I.P. Alexey!”, a transmis Horia Colibăşanu.
Alexey Bolotov, care avea 50 de ani, era unul din cei mai cunoscuţi alpinişti din lume.
În această expediţie, care a început pe 8 aprilie, Horia Colibăşanu a fost implicat într-o revoltă a şerpaşilor nepalezi, care erau gata să îi linşeze pe colegii de drum, cunoscuţii alpinişti Ulei Steck (Elveţia), Simone Moro (Italia) şi Jonathan Griffith (Anglia). Timişoreanul a fost unul din cei care i-au salvat viaţa alpiniştilor.

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …