Tuesday , December 6 2022

Titus Corlăţean: Am decis să mărim numărul cabinelor de vot şi al ştampilelor la secţiile din străinătate

stampila-vot

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că s-au luat măsuri pentru ca votul românilor din străinătate să poată fi fluidizat şi pentru ca acesta să se desfăşoare în termeni legali.
„A fost o discuţie internă la care a participat Ministerul Afacrilor Externe, scopul fiind de a analiza alegerile care au avut loc în străinătate, pentru corecta şi buna desfăşurare a celui de-al doilea scrutin. Este vorba de măsurile de organizare, scopul măsurilor decise vizează fluidizarea votului în străinătate, pentru ca votul românilor din străinătate să se poată desfăşura integral. BES a declarat că votul a fost corect, dincolo de orice suspiciuni. Scopul pentru al doilea tur de scrutin este ca votul să fie legal, iar toţi românii să poată vota”, a afirmat Corlăţean.
Iar aceste decizii se referă la numărul cabinelor de vot, al ştampilelor, dar şi al personalului din secţiile de vot.
„Pentru aceasta, vom aplica mai multe măsuri pentru a fluidiza votul. Pe de o parte, e vorba de deciziile BEC, mă refer la simplificarea procedurilor ce vizează declaraţia pe propria răspundere, dar şi afişarea pe siteul MAE şi BEC a acestui formular tipizat pentru a putea fi descărcat. De asemenea, acest formular va putea fi distribuit şi în perimetrul secţiilor de votare. De asemenea, am decis şi mărirea cabinelor de vot, al ştampilelor, dar şi completarea personalului din secţiile de vot. Noi am decis mărirea, spre maxim, a cabinelor de vot, spre şapte, dar şi a ştampilelor de vot”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe.
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …