Sunday , October 1 2023

Sevil Shhaideh, Razvan Cuc si Liviu Pop, ministrii pe care premierul Tudose ii ia in calcul pentru remaniere

tudose

Sevil Shhaideh, Razvan Cuc si Liviu Pop sunt principalii ministri vizati de premierul Mihai Tudose pentru remaniere, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.
Lor li se adauga si Rovana Plumb si Viorel Ilie, in cazul carora, la fel ca si Sevil Shhaideh, DNA a inceput urmarirea penala. Tudose a declarat in aceasta seara la Antena 3 ca va avea loc o mica remaniere, cu cel putin doi ministri care vor fi invitati sa plece din guvern.
Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, este omul-cheie al lui Liviu Dragnea in Guvern. Ea se ocupa de impartirea banilor pentru baronii locali. Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, este considerat omul baronului de Giurgiu, Niculae Badalau, si a fost criticat deseori chiar de premier pentru ineficienta si blocarea unor mari proiecte. Liviu Pop, ministrul Educatiei, a starnit scandaluri imense atat din cauza masurilor controversate, cat si ca urmare a deselor erori flagrante de utilizare a limbii romane.
Premierul Mihai Tudose a anuntat luni seara, la Antena 3, “o mica remaniere” care va avea loc in aceasta saptamana, precizand ca sunt “cel putin doi ministri” pe care o sa ii invite sa plece din Guvern. Intrebat daca problemele de imagine sugerate de recentul sondaj Avangarde ar putea fi provocate si de prezenta unor ministri cu probleme penale in Guvern, Tudose a raspuns: “Da”.
“Mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa ii rog sa paraseasca cabinetul”, a spus Tudose, invitat la Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gadea.
Acesta a precizat ca sunt trei ministri care creeaza “probleme si le nivel de perceptie publica si la nivel de Comisie Europeana”.
Primul ministru a mai spus ca va lua o decizie in aceasta saptamana.
“Nu putem sa guvernam cu forta, impotriva a ceea ce vrea poporul roman. De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre – prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate -, saptamana asta voi lua niste decizii, dure, dar necesare’, a spus Tudose, citat de Agerpres.
Intrebat de Mihai Gadea daca aceste probleme ar putea fi legate de existenta unor ministri cu probleme penale in guvern, Tudose a raspuns: ‘Da. (…) Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri, pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. (…) O miniremaniere. (…) Sunt trei (ministri – n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana’.

Vezi si

Sistemul radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național 

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul …