Sunday , September 25 2022

SRI face verificari in privinta vizitei in Romania a autorului masacrului din Noua Zeelanda

SRI efectueaza mai multe verificari privind vizita din 2018, in Romania, a autorului atacului armat din Noua Zeelanda, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Demersul vine dupa ce procurorul-sef din Bulgaria, Sotir Tatarov, citat de site-ul Novinite.com, a anuntat ca barbatul a efectuat un turneu in Bulgaria, Romania si Ungaria in 2018.

Potrivit oficialului citat, Brenton Tarrant a vizitat orasele Sofia si Plovdiv in noiembrie 2018. Ulterior, individul s-a deplasat in Romania, de unde a inchiriat o masina pentru a merge in Ungaria.

Sotir Tatarov a precizat ca autoritatile bulgare nu au depistat activitati teroriste ale suspectului pe teritoriul Bulgariei.

Pe pagina de facebook a atacatorului exista fotografii si filmari cu locuri din Romania, unele chiar de la o parada de 1 Decembrie, de la Cetatea de Scaun a Sucevei si de la Peles. Autoritatile neo-zeelandeze au descoperit pe arma criminalului scris numele lui Stefan cel Mare, iar pe incarcator numele lui Serban Cantacuzino (foto).

Brenton Tarrant, in varsta de 28 de ani, a fost arestat sub acuzatia ca omorat 49 de persoane si a ranit alte 20 dupa ce a deschis focul in doua moschei din Noua Zeelanda.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …