Sunday , September 25 2022

Spionaj la MAI. Ingrid Mocanu şi Mihai Şova, urmăriţi penal

mocanu ingrid

Cei doi funcţionari de la Ministerul de Interne, consiliera ministrului Gabriel Oprea, Ingrid Mocanu, şi secretarul general adjunct al ministrului, Mihai Şova, au fost puşi sub urmărire penală de către DNA.
Procurorii DNA au decis să înceapă urmărirea penală pe numele celor doi, acuzaţi că au divulgat informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Acestia ar fi fotocopiat documente secrete şi ar fi divulgat informaţii unor persoane a căror identitate nu a fost făcută publică.
Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că Ingrid Luciana Popa Mocanu şi Mihai Şova sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (opt acte materiale).
Procurorii arată, în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale, citată de mediafax.ro, că în zilele de 30 octombrie, 5, 6, 7, 10, 12 noiembrie 2014 şi 7 ianuarie 2015, Ingrid Mocanu Popa, consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul secretarului general adjunct al MAI Mihai Şova la documente care conţineau informaţii nedestinate publicităţii şi la care acesta nu avea acces, conform atribuţiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat, pentru a obţine foloase necuvenite.
“De asemenea, urmărind acelaşi scop, în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Şova Mihai la documente confidenţiale, emise de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare”, au scris anchetatorii în documentul citat.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …