Friday , December 2 2022

Site-ul VPLAY.RO a picat din nou

Aflat în centrul atenției în urma scandalului legat de o sesizare făcută de SC Pro TV SA, site-ul vplay.ro a fost din nou închis, mesajul afișat fiind același ca și cel de acum câteva zile: “System maintenance, we will be back soon!” (Mentenanță de sistem, ne vom întoarce în curând, n.r.)
Vplay.ro, cel mai cunoscut site din România care difuzează cele mai noi seriale de la Hollywood, nu mai funcţionează. Cei care acceează site-ul sunt întâmpinaţi de mesajul “System maintenance, we will be back soon! Echipa Vplay”.
SC Pro TV SA, care deţine serviciul video on demand Voyo, a făcut o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis.
Vplay.ro se află printre site-urile care nu dețin drepturi pentru conținutul transmis.
“Noi nu putem reglementa internetul. Singurul lucru pe care îl putem face este să sesizăm Poliţia şi Parchetul pentru preluarea conţinutului fără drept”, a declarat pentru Capital, Narcisa Iorga, membru CNA. “Pro TV ne-a înştiinţat că Voyo.ro transmite acel conţinut, dar noi nu putem sancţiona site-urile”, a adăugat Iorga.
Dorim să-i informăm pe cei care răspund de audiovizual că pirateria împiedică desfăşurarea normală a businessului corect, real. Ce înseamnă normal şi corect? Să investeşti, să creezi locuri de muncă, să plăteşti taxe la stat şi să achiţi drepturi de autor. Logica potrivit căreia “găsesc gratis pe net” trebuie să dispară. Oamenii şi organizaţiile de decizie din audiovizual împreună cu instituţiile abilitate ale statului trebuie să ia masuri şi să acţioneze în spiritul acesta”, a declarat în exclusivitate pentru Capital, Costi Mocanu, vicepreşedinte al platformei de conţinut plătit Voyo.
capital.ro

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …