Sunday , September 25 2022

Simptomele unei posibile tromboze, la care trebuie să fie atenți cei vaccinați cu AstraZeneca

Agentia Europeana a Medicamentului a facut publica o lista cu simptomele la care trebuie sa fie atenti cei vaccinati cu serul AstraZeneca, acestea fiind asociate cu tromboza. In cazul in care le sesizeaza, ar trebui sa ceara imediat ajutorul medicului.

Simptomele care ar putea indica o tromboza:

Dificultati de respiratie
Durere in piept
Umflarea picioarelor
Dureri abdominale persistente
Dureri puternice de cap
Vedere incetosata
Pete mici, aparute sub piele in locul injectiei
Vanatai aparute in alte parti decat in locul injectiei

Aceste simptome pot indica o tromboza daca apar in decurs de doua saptamani de la vaccinare.
Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) anunta miercuri, 7 aprilie, ca formarea unor cheaguri de sange este necesar sa fie inregistrata drept un efect secundar “foarte rar” al vaccinului AstraZeneca-Oxford.

EMA a stabilit “o legatura posibila cu cazuri foarte rare de cheaguri de sange neobisnuite si un nivel de trombocite scazut”, anunta agentia.

Reprezentantii EMA au precizat ca cheagurile de sange ar trebui catalogate drept efecte secundare ale vaccinului, desi sunt extrem de rare.

“Datele prezente nu ne-au oferit o cauza precisa pentru aparitia acestor cheaguri de sange. Poate fi vorba despre un raspuns imun. Comitetul de siguranta nu recomanda masuri specifice”, au subliniat oficialii EMA.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …