Tuesday , December 6 2022

Seful ANAF, Sorin Blejnar, verificat de Corpul de Control al premierului

N “Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie”, a declarat seful ANAF

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al premierului Emil Boc, a declarat consilierul de stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, într-o emisiune la Realitatea TV.
Controlul survine după scandalul şpăgilor din vămile româneşti, informează sursa citată.
“Întotdeauna când există o suspiciune de inadecvare într-o funcţie de magnitudinea celei deţinute de domnul Blejnar, în mod evident că interesul premierului este maxim. Da, şi este normal să fie astfel de anchete”, a declarat consilierul guvernamental la Realitatea TV.
Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că dacă Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a şefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis.
Întrebat dacă preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar trebui demis din funcţie, premierul Emil Boc a declarat, jurnaliştilor, că dacă Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire la începerea urmăririi penale, atunci acesta va fi demis.
“Dacă Parchetul sau DNA îmi va trimite o sesizare cu privire la începerea urmăririi penale, la fel cum am procedat în cazul oricărui demnitar împotriva căruia se începe urmărirea penală, va fi demis”, a afirmat Emil Boc.
În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că el ar fi “regina” de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care acesta le-a respins de fiecare dată.
Sorin Blejnar, a declarat luni pentru MEDIAFAX că nu se gândeşte “sub nicio formă” să se retragă din funcţie, atâta timp cât a implementat cu succes declaraţia unică şi a contribuit la combaterea corupţiei, susţinând că presiunea mediatică asupra sa are conotaţii politice.
“Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie. Atâta timp cât am îmbunătăţit activitatea instituţiei, am implementat cu succes declaraţia unică şi am contribuit împreună cu celelalte instituţii ale statului la combaterea fenomenului de corupţie, nu există motive pentru care să-mi dau demisia”, a spus Blejnar.
“Presiunea mediatică are conotaţii de natură politică şi nicidecum în ceea ce priveşte calitatea mea profesională sau a instituţiei pe care o conduc. Atâta timp cât voi rămâne în funcţie, voi continua împrepună cu celelalte instituţii ale statului procesul de combatere a evaziunii fiscale şi a corupţiei din România”, a mai spus Blejnar.
El s-a aflat luni, pentru circa 10 minute, la Guvern, cu puţin timp înainte de şedinţa specială privind Codul Muncii. Blejnar a spus că a mers la Guvern pentru o discuţie cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …