Monday , February 6 2023

Școlile și grădinițele pot relua orele în format fizic a doua zi după ce incidența coboară sub 3 la mie în localitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat miercuri că școlile și grădinițele din toată țara pot reveni la cursurile față în față în ziua imediat următoare celei în care rata de incidență a scăzut sub 3 la mie, prag de la care nu se mai ține cont de rata de vaccinare a personalului.

Decizia privind întoarcerea în bănci rămâne însă la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB”, a explicat Sorin Cîmpeanu printr-o declarație transmisă presei.

Cîmpeanu a anunțat și că începând de pe 24 noiembrie, pe site-ul Ministerului Educației va fi publicată în fiecare zi rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

De asemenea, ministrul a precizat că, potrivit ordinului comun Educație-Sănătate, „trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”. Astfel, vinerea va rămâne zi de referință „doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000”, a mai spus Cîmpeanu, făcând apel la „respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară în școli și grădinițe”.

 

Vezi si

Patru cutremure în mai puțin de două ore în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,5

Patru cutremure de intensitate mică și medie s-au produs luni dimineața în România în mai …