Tuesday , July 5 2022

Rusia anchetează incidentul de la Ambasada din București. Ambasadorul Kuzmin: „Atac terorist”

Preşedintele Comitetului de Anchetă rus, Aleksandr Bastrâkin, a dat ordin miercuri direcţiei principale de investigaţii din cadrul acestei structuri de pe lângă Parchetul rus să ancheteze circumstanţele incidentului de la Ambasada Federaţiei Ruse din România, a anunţat serviciul de presă al instituţiei.

“Pentru stabilirea detaliilor incidentului, şeful Comitetului de Anchetă a dispus ca anchetatorii să ceară Ministerului rus de Externe informaţiile necesare pentru investigarea datelor”, a precizat serviciul de presă al structurii, citat de agenţia oficială de presă TASS.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat că incidentul în care o maşină s-a izbit în porţile misiunii diplomatice ruse de la Bucureşti ar putea fi numit, “practic”, un “act terorist”, notează TASS.

“De fapt, a avut loc un atac terorist în această dimineaţă devreme, deşi sunt multe circumstanţe care fac acest incident mai greu de înţeles”, a declarat Kuzmin, pentru postul de televiziune Rossia-24.

“Atmosfera care se instalează treptat aici este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat ameninţări directe prin e-mail că va fi ‘aruncată în aer’, de ‘răzbunare'”, a mai spus ambasadorul, potrivit TASS.

Din ceea ce se cunoaşte, în clădirea ambasadei ruse din Bucureşti a intrat un autoturism, care apoi a luat foc, notează TASS, precizând că şoferul a decedat pe loc. Agenţia oficială rusă de presă mai scrie că incidentul a fost o “acţiune planificată” şi că şoferul le-a strigat ceva agenţilor de pază ai ambasadei înainte de a muri.

Un procuror care anchetează incidentul din această dimineaţă a spus însă că șoferul a intrat cu maşina în gard, apoi şi-a dat foc. Nu se pune problema de atentat.

Vezi si

Lista completă a schimbărilor fiscale pregătite de Guvern. Ce taxe cresc, ce deduceri se acordă, cum se vor impozita IMM-urile și dividendele

Luni seara, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului …