Thursday , November 30 2023

Românul cu suspiciune de variola maimuței, aflat în vacanță în Grecia, are de fapt varicelă

Grecia a anunțat sâmbătă primul caz suspect de variola maimuței, la un turist român în vârstă de 29 de ani care călătorise în vacanță din Marea Britanie în Kefalonia, alături de iubita lui.

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Bărbatul are însă varicelă, scrie portalul de știri Protothema, care citează comunicatul Ministerului Sănătății de la Atena. Televiziunea SKAI a fost prima care a confirmat faptul că turistul, anunțat inițial ca fiind britanic, e de fapt un român de 29 de ani, anunță Libertatea.

„Eșantionul de test a fost pozitiv la două teste repetate pentru virusul varicelei” precizează Ministerul Sănătății, care mai spune că erupțiile cutanate care au apărut pe corpul pacientului sunt din cauza varicelei. „Într-o examinare de laborator a unei probe din cazul suspect al bărbatului care este tratat la Spitalul Attikon, nu a fost detectat niciun virus de variola maimuței, în timp ce proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei.”, se arată în comunicatul ministerului.

Duminică seară, la Digi 24, un medic grec a declarat că un român din Marea Britanie, aflat în vacanță cu iubita în Grecia, este internat la Atena cu variola maimuței, iar prietena lui este și ea la spital, suspectă de aceeași boală, dar asimptomatică.

Vezi si

Astăzi, Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este sărbătorit de Biserică în ziua de …