Saturday , April 27 2024

Romania, pe lista celor 15 tari rosii UE cu cea mai mare rata de infectare. Masuri de carantinare intre tarile Uniunii

Nu mai puțin de 15 țări din Europa, inclusiv Romania, Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania se confruntă cu impunerea carantinei de către colegele lor europene, în cadrul noului sistem de liste pe culori pentru Covid, care se practică în UE, transmite Forbes, citată de Rador.

Pe măsură ce cazurile de Covid se înmulțesc în Europa, mai multe țări au început să reintroducă interdicțiile de călătorie și închiderea frontierelor pentru vecinii lor. Pentru a contracara acest lucru și pentru a permite redeschiderea să continue în condiții de siguranță și în conformitate cu norme comune, UE le-a propus membrilor un sistem de semaforizare.

Cu pragul de 50 sau mai multe cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, într-o perioadă de 14 zile, multe țări se confruntă din nou cu impunerea carantinei la sosirea din alte țări membre. Noile reguli plasează țările pe o „listă roșie” și impun carantina dacă acestea depășesc acel prag și au o rată pozitivă de testare de peste 3%. Sau dacă noile infecții depășesc (rata de) 150 în două săptămâni. Conform celor mai recente date de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), acestea sunt țările care riscă să fie blocate de alți membri UE/Schengen:

Tarile cu rata cea mai ridicata pe 14 zile pentru Covid-19, la 100.000 de locuitori, începând cu 16 septembrie:

Austria: 79,1
Belgia: 75,7
Croația: 81,8
Cehia: 129,4
Danemarca: 52,4
Franța: 162,8
Ungaria: 83,9
Irlanda: 51,5
Luxemburg: 98,9
Malta: 105,8
Olanda: 78,9
Portugalia: 66
România: 86
Spania: 281,6
Regatul Unit 51,1 (Normele UE se aplică până la 31 decembrie).

„Britanicii sunt supuși carantinării atunci când ajung în oricare țară UE, întrucât blocul adoptă pragul standard pentru impunerea autoizolării”, avertizează The Daily Mail. Întrucât blocul folosește aceleași criterii pentru restricționarea călătoriilor, „o creștere recentă a cazurilor face ca Marea Britanie să aibă în prezent o rată de infectare de 51,1 la 100.000 de locuitori și o rată de testare pozitivă de 6% la sută – ambele peste pragul UE”.

Continuarea pe G4Media

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …