Thursday , April 8 2021

Raed Arafat anunță relaxarea regulilor pentru înmormântare: Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, care trebuie ajustat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, afirmă că regulile pentru înmormântare trebuie să devină mai permisive, pentru „ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile”.

Raed Arafat a declarat marți seară la Antena 3 că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și că au existat discuții în cadrul cărora „toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual să nu mai fie strict, ci trebuie relaxat, dar cu condiția respectării unor reguli sanitare.

Şeful DSU a spus că nu crede că decizia este împiedicată pe linie politică, iar problema înmormântării a fost ridicată inclusiv în fața premierului, de față cu reprezentanții cultelor.

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat, potrivit G4Media.

Bănescu (BOR): Legea referitoare la înmormântarea persoanelor decedate de Covid – draconică, excesivă. Modificarea acesteia este imperios necesară

Modificarea legii referitoare la înmormântarea persoanelor decedate de Covid-19, ale cărei prevederi sunt „draconice” și „excesive”, a devenit „imperios necesară”, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.
„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de Covid-19, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, a transmis Bănescu într-o declarație remisă presei, conform Agerpres.
Potrivit acestuia, reprezentanții cultelor religioase din România au solicitat modificarea acestei legi „excesive” și au purtat recent un dialog „fertil” cu autoritățile competente în acest sens.
„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă. Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, a adăugat Vasile Bănescu.

Vezi si

Gheorghiță: Persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză de AstraZeneca nu vor mai face rapelul cu același tip de vaccin

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că românii care au dezvoltat tromboze …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *