Wednesday , February 8 2023

PSD și ALDE au semnat protocolul de guvernare. Vor sa mearga impreuna la Cotroceni

dragnea-tariceanu

PSD şi ALDE au semnat, luni, la ora 16.00, la Palatul Parlamentului, un protocol de guvernare.
Documentul a fost semnat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.
În urma semnării acestui procol, cele două formațiuni au anunțat că au majoritatea în Parlament și vor înainta președintelui Iohannis o singură propunerere de premier.
Deși au fost invitate la consultări la Cotroceni în zile diferite, PSD și ALDE se vor prezenta în fața președintelui cu o singură delegație, în timpul alocat PSD (miercuri, 21 decembrie, ora 11.00).

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin au anunțat că îi vor trimite o scrisoare președintelui Iohannis, prin care îl vor anunța cu privire la decizia lor. Întrebat ce se va întâmpla dacă președintele refuză consultarea comună PSD-ALDE, Liviu Dragnea a răspuns: „În ultima vreme tot primesc întrebări care se bazează pe o rea-credință a președintelui. Noi ne bazăm pe buna-credință a președintelui.”
Conform programului anuntat de Cotroceni, miercuri sunt programate consultari cu PASD, PNL, USR si UDMR, iar joi cu ALDE, PMP si minoritati.
Cele două formaţiuni politice, având 250 de parlmanentari dintre cei 465 aleşi, se vor sprijini reciproc în Parlament pentru obţinerea funcţiilor de conducere în cele două Camere, inclusiv la nivelul comisiilor. Protocolul PSD-ALDE e semnat pentru 4 ani.

Vezi si

Turcia: Salvatorii români au scos de sub dărâmături un copil și pe părinții lui. Micuțul era decedat

Prima misiune a echipei de căutare-salvare trimisă de România în Turcia s-a încheiat. Salvatorii au …