Wednesday , May 22 2024

PSD ar accepta sa guverneze, daca motiunea trece, cu conditia ca în 6 luni sa fie anticipate

.
PSD ar putea accepta s\ guverneze, în cazul în care mo]iunea de cenzur\ va trece de Parlament, numai dac\ va desemna prim-ministrul [i numai dac\ în termen de [ase luni se vor organiza alegeri anticipate, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD.
Conform surselor citate, membrii Biroului Permanent au discutat, joi, la Tulcea, într-o întâlnire informal\, despre eventualitatea unei guvern\ri condi]ionate, dac\ mo]iunea de cenzur\ anun]at\ ar trece de Parlament.
Sursele men]ionate au relatat c\ la întâlnirea informal\ de la Tulcea majoritatea membrilor BPN s-au pronun]at împotriva intr\rii la guvernare a PSD f\r\ alegeri anticipate.
Cei mai mul]i dintre liderii partidului au propus ca, în cazul în care mo]iunea de cenzur\ pe care PSD urmeaz\ s\ o ini]ieze în sesiunea parlamentar\ de toamn\ va fi adoptat\, partidul s\ nu accepte s\ guverneze decât temporar, pân\ la organizarea de alegeri anticipate.
Sursele citate au ar\tat c\, în ipoteza demiterii Guvernului prin mo]iunea de cenzur\ [i a celei c\ pre[edintele ]\rii ar solicita PSD s\ î[i asume guvernarea, social-democra]ii s\ accepte numai cu condi]ia organiz\rii de alegeri anticipate în termen de [ase luni [i s\ desemneze premierul.
Acelea[i surse au mai relatat c\ PSD ar putea depune mo]iunea de cenzur\ dup\ Consiliul Na]ional din 16 octombrie, când se va lansa programul de guvernare.
O decizie cu privire la data depunerii mo]iunii de cenzur\ urmeaz\ s\ fie luat\ la Comitetul Executiv de peste zece zile, de la începutul sesiunii parlamentare, când este a[teptat\ [i o prim\ estimare a num\rului de semn\turi din partea popula]iei pe textul mo]iunii.

Vezi si

Primul scaner cu raze X  pentru combaterea contrabandei a fost instalat la o vamă din Galați. Până la finalul anului ar urma să fie montat unul și la Siret

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, marți, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul …