Tuesday , March 5 2024

Prognoza pe luna iunie: Secetă și căldură accentuată

Temperaturile în iunie vor fi pe alocuri caniculare, iar ploiele vor fi rare în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei transmise vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

30 mai – 6 iunie: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

6 – 13 iunie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

13 – 20 iunie: Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

20 – 27 iunie: Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. (Mediafax)

Vezi si

Ciolacu: Nu văd o altă construcţie politică, pentru anul 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate …