Wednesday , October 4 2023

Prognoza meteo 12 iunie – 10 iulie. Temperaturi mai coborâte decât cele normale în prima săptămână

 După săptămâna 12 – 19 iunie în care temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale, vremea devine obișnuită pentru această perioadă, dar cu ploi abundente, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni, transmisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 12 – 19 iunie: Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de vest și de sud-vest a țării.Cu excepția extremității de est și de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 19 – 26 iunie: Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.

Săptămâna 26 iunie – 3 iulie: Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Săptămâna 3 – 10 iulie: Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări. (Mediafax)

Vezi si

Peste 13.000 de cazuri de COVID și 31 de decese în ultima săptămână, în România

13.165 de noi cazuri de Covid au fost înregistrate în România, în perioada 25 septembrie …