Tuesday , May 28 2024

Primarul Oprescu a fost scos in catuse din casa si dus in arest. De ce nu au putut face procurorii flagrantul imediat

oprescu perchezitii

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost retinut, sambata noaptea, dupa ce a fost prins in flagrant de DNA cand primea mita 25.000 de euro, o parte dintr-o suma totala de 60.000 de euro.
Procurorii l-au audiat in noaptea de sambata spre duminica pe Sorin Oprescu, dupa care au decis retinerea acestuia pentru 24 de ore. Audierile au durat cateva minute. Oprescu nu a vrut sa faca nicio declaratie in absenta avocatului sau, care era asteptat sa se intoarca duminica din Turcia.
Primarul general a ajuns, dupa miezul noptii, in arestul Politiei Capitalei.
Surse judiciare sustin ca banii au fost luati de Oprescu in propria locuinta, dupa care a plecat cu masina personala si a luat si o parte din suma cu el. Primarul general ar fi fost oprit in trafic si perchezitionat.
Pe banii gasiti asupra lui era inscriptionat cuvantul MITA. De asemenea, se pare ca mita i-a fost data, acasa, din partea a patru denuntatori, de un director din Primaria Capitalei, care l-a si filmat. Aceste informatii nu au fost insa confirmate oficial.
Duminica au loc perchezitii de amploare in mai multe localitati si va avea loc o noua audiere a lui Sorin Oprescu la DNA. Cel mai probabil, procurorii vor cere arestarea primarului pentru 30 de zile. Fratele si fiul lui Oprescu, audiati si ei.
Sorin Oprescu a fost scos in catuse din locuinta sa din Ciolpani de catre mascati. Primarul a fost urcat in duba si transportat catre Arestul Politiei Capitalei.
O parte din cei 25.000 de euro pe care Sorin Oprescu i-ar fi primit drept mita sambata noapte au fost gasiti asupra sa in trafic, iar restul la resedinta de la Ciolpani, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Sorin Oprescu ar fi primit bani marcati, sub supraveghearea procurorilor, care insa nu au putut face flagrantul imediat ce edilul a intrat in posesia banilor, pentru ca la locul faptei se aflau alte persoane care nu trebuiau sa stie despre dosarul lui Oprescu, pentru ca ar fi putut divulga informatii altor suspecti. Astfel, Oprescu a plecat cu banii, catre un alt suspect cercetat in dosar. Atunci anchetatorii l-au oprit in trafic, nu departe de locuinta sa de la Ciolpani.

Vezi si

Deputatul Dan Vîlceanu a fost sancționat cu reducerea cu 50% a indemnizației de parlamentar timp de 6 luni, după bătaia cu Florin Roman

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui …