Friday , April 26 2024

Presedintele PDL Vrancea, prins in flagrant pentru luare de mita. A fost retinut dupa ce a primit 50.000 de euro

Preşedintele PDL Vrancea Alin Trăşculescu a cerut bani pentru a facilita accesul unei firme la contracte.  Deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, în timp ce primea bani de la un om de afaceri.
El se afla de mai multă vreme sub monitorizarea procurorilor si a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.  Deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu a fost reţinut in arestul Capitalei după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, in Bucuresti, în timp ce primea 50.000 de euro de la un om de afaceri. Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.
Sâmbătă seara denunţătorul DNA s-ar fi întâlnit cu Alin Trăşculescu şi cu un intermediar de-al deputatului care a primit banii destinaţi parlamentarului. Suma cu care a fost prins în flagrant se ridică la câteva sute de milioane de lei vechi, potrivit unor informaţii publicate de money.ro. După ce intermediarul a numărat banii destinaţi deputatului au intervenit procurorii DNA care au blocat operaţiunea. La Bucureşti a mai fost dus în calitate de martor şi un apropiat al liderului PDL Vrancea, Corneliu Puiu, care a asistat la primirea banilor. La sediul DNA Alin Trăşculescu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. „Procurorii DNA urmează să informeze Ministerul Justiţiei, instituţie care la rândul ei trebuie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru a da aviz pentru arestare. Deputatul poate fi reţinut 24 de ore dacă este prins în flagrant cum a fost acest caz dar nu poate fi arestat fără aviz de la Parlament”, au declarat pentru Money.ro surse judiciare.
Ce spune legea despre imunitatea parlamentară:
(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Vezi si

VIDEO. Marcel Ciolacu: Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți

Aflat la Timișoara pentru o ședință de Guvern, Marcel Ciolacu a vorbit joi într-o conferință …