Monday , December 5 2022

Preşedintele Consiliului Judeţean şi şeful Poliţiei din Mehedinţi, reţinuţi pentru 24 de ore

foto: adevarul.ro
foto: adevarul.ro
Preşedintele Consiliului Judeţean, seful Poliţiei din Mehedinţi şi preşedintele PSD Orşova au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru fapte de corupţie. Toţi au fost audiaţi mai multe ore de procurorii din Bucureşti. Mai mulţi funcţionari publici de la Consiliul Judeţean Mehedinţi au fost aduşi la audieri în Capitală după percheziţiile care au avut loc miercuri dimineaţă la Consiliul judeţean, Prefectură, primării, dar şi la spital şi în mai multe bănci.
Şefii Consiliului Judeţean şi Poliţiei din Mehedinţi au fost aduşi la Bucureşti pentru audieri şi reţinuţi pentru 24 de ore. Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie au descoperit la Mehedinţi o adevărată caracatiţă în care sunt implicaţi funcţionari ai statului, rudele lor, oameni de afaceri şi angajaţi ai băncilor. Scopul reţelei – să obţină ilegal bani publici.
Una dintre metode era obţinerea banilor de la casa de asigurări de sănătate. Şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi deconta zilnic sute de RMN-uri de la clinica sa medicală şi încasa bani cash de la Casa de Asigurări de sănătate. Procurorii au informaţii că, în realitate, examenele medicale nu erau făcute niciodată.
Implicaţi în dosar sunt şi părinţii preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi şi ai şefului poliţiei.
Potrivit unor surse judiciare, şeful poliţiei a luat mită un teren, pe care l-a trecut pe numele tatălui său.
În plus, şeful Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, ar fi primit note informative pe care le folosea ca să şantajeze politicieni şi oameni de afaceri prin televiziunea sa. Tot către televiziunea lui Duicu se duceau şi contracte de publicitate pe bani grei, de fapt şpagă de la firmele favorizate.
Baronul local are şi alte probleme cu legea – Agenţia Naţională de Integritate îi verifică averea.
 
 

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …