Monday , March 4 2024

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, dat în urmărire de Poliția Română. El ar fi plecat în Italia înainte de pronunțarea sentinței

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost trecut vineri seara pe lista „most wanted” a Poliției Române. Politicianul a fost condamnat vineri pentru trafic de influență, iar polițiștii îl caută pentru a-l duce la închisoare.

Potrivit informațiilor de pe portalul Poliției Române, Ionel Arsene a săvârșit două fapte de trafic de influență în perioada iunie-iulie 2015. Semnalmentele acestuia sunt: înălțime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constituție normală; par grizonat; ochi căprui.

Potrivit Digi 24, Arsene ar fi părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței. El ar fi plecat în Italia.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani și 8 luni de închisoare. El a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcție un rival politic.

„Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, scrie în decizia Curții de Apel Brașov.

De asemenea, lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România.

„În baza art. 112 litera a Codul penal şi art. 291 alineat 2 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Arsene Ionel a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei”, au mai decis judecătorii.

Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Vezi si

Vreme schimbătoare. Prognoza meteo pentru 4-17 martie, pe regiuni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 …