Friday , May 7 2021

Premierul a cerut suplimentarea numărului de locuri la ATI. Inspecția Sanitară va verifica și raporta zilnic numărul de paturi ocupate

Premierul Florin Cîțu a cerut ca de luni, 15 martie, Inspecția Sanitară de Stat să verifice în fiecare zi numărul de paturi ocupate la Terapie Intensivă Covid în întreaga țară. În urma verificării, premierul ar uma să primească un raport la ora 9 dimineața, care ar trebui să coincidă cu raportările făcute de managerii fiecărui spital din țară. În prezent, la nivel național ar mai fi doar 30 de paturi libere în secțiile ATI, iar în Capitală nici măcar unul.

Premierul Florin Cîțu a participat duminică la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și a declarat după încheierea acesteia că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauție, a precizat prim-ministrul.

În timpul ședinței CNCCI, premierul a solicitat creșterea numărului de paturi ATI și asigurarea echipamentelor de protecție și a medicamentelor necesare.

“Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .
Din acest motiv am cerut :
1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie să uităm că evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a transmis Cîțu, duminică, pe Facebook.

Vezi si

Izvorul Tămăduirii. Semnificația acestei mari sărbători ortodoxe din Săptămâna Luminată

Izvorul Tămăduirii este o mare sărbătoarea închinată Maicii Domnului. Nu are dată fixe, fiind trecută …