Saturday , October 23 2021

Premierul a cerut demiterea directorului general AM POSDRU

Carmen Ionel
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel, din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii, informează Ministerul Muncii, potrivit Mediafax.
Mihai-Răzvan Ungureanu a cerut Ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel, din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii pe care o conduce.
În acest context, Carmen Ionel şi-a dat demisia din funcţia de director general al AM POSDRU, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.
AM POSDRU este autoritatea de management care gestionează fonduri europene pentru resurse umane în valoare de 4,25 mld. euro, potrivit Ziarul Financiar.
“Conducerea ministerului a apreciat că problemele de management în cadrul AM POSDRU necesită regândirea întregii strategii de accelerare a absorbţiei de fonduri europene în domeniul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Până la începutul lunii martie, AM POSDRU trebuie să remedieze toate deficienţele indicate de Autoritatea de Audit, astfel încât plăţile de la Comisia Europeană să nu fie suspendate. Până în acest moment, au fost corectate peste jumătate dintre recomandările Autorităţii de Audit, potrivit sursei citate.
Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Roşu.
Roşu are o experienţă de 15 ani în gestionarea fondurilor europene şi a fost director la Ministerul Finanţelor Publice.

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …