Tuesday , October 4 2022

Ponta: Singurul cu care Geoană s-a sfătuit în decembrie 2009 a fost Vîntu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu.
Ponta a spus că fostul candidat al PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană, nu s-a sfătuit, înainte de ultima confruntare televizată cu Traian Băsescu, cu nimeni din staff-ul de campanie, ci doar cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.
“Din păcate, singura persoană cu care Mircea Geoană s-a sfătuit atunci a fost Sorin Ovidiu Vîntu. Cu noi nu a vrut să vorbească, să ne asculte”, a susţinut Ponta, care era atunci purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD.
Actualul preşedinte PSD a mai declarat că afirmaţiile făcute marţi de Geoană pe blog, despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt “minciuni”.
“Singura replică pe care o merită Geoană la ce a spus despre mine este o replică dintr-un film celebru. Îi promit lui Geoană că, dacă nu mai spune minciuni despre mine, nu mai spun adevărul despre el”, a declarat Ponta.
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană susţine, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.
“Am aflat de apariţia fotografiilor cu câteva minute înainte de a intra în platou. Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus: -Dacă vă întreabă dacă aţi fost la Vîntu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă la nevastă.- Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate o greşeală”, spune Geoană.
Preşedintele Senatului nu exclude varianta unei capcane în care ar fi fost atras înaintea ultimului tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …