Saturday , June 15 2024

Ponta: Dacă nu respectă decizia BPN, Geoană va pleca din PSD

Victor Ponta
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că Biroul Permanent Na]ional a decis, prin vot unanim, să instituie pentru şase luni o interdicţie pentru Mircea Geoană privind declaraţiile despre partid, sub riscul excluderii din PSD.
Ponta a afirmat că, prin decizia luată de BPN, Mircea Geoană a acceptat ca, timp de şase luni, să nu mai aibă poziţii publice faţă de direcţiile PSD.
“Am stabilit cu toţii, prin vot unanim, că, în aceste momente atât de dificile, PSD nu poate avea două direcţii, nu poate avea două volane, nu poate avea două poziţii, una a BPN, a conducerii legitime şi una a domnului Geoană. Iar decizia aceasta arată foarte clar şi sancţiunea care va fi aplicată dacă domnul Geoană înţelege să încalce această decizie a BPN”, a spus Ponta.
Întrebat care este, exact, sancţiunea pe care o riscă Geoană dacă va încălca decizia luată de BPN, Ponta a răspuns: “Dacă domnul Geoană va face în continuare declaraţii publice vizavi de decizia şi poziţiile PSD, va pleca din PSD”.
El a explicat decizia luată de BP ca un fel de “silenzio stampa”, termen folosit de Adrian Năstase în timpul şedinţei.
Preşedintele PSD a precizat, pe de altă parte, că partidul nu va face nicio cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă acesta nu va mai fi membru de partid.
“A fost o reconfirmare, dacă era necesară, a faptului că PSD nu va face niciun fel de cerere de revocare a domnului Geoană, chiar dacă domnul Geoană nu va mai fi membru PSD. Vreau să lămurim acest lucru o dată pentru totdeauna, avea o anumită temere domnul Geoană”, a explicat Ponta.
El a mai menţionat că, potrivit Regulamentului Senatului şi deciziei Curţii Constituţionale, Geoană nu poate fi schimbat de la şefia Senatului, chiar dacă nu va mai fi membru de partid, decât la propunerea grupului social-democrat.
Conducerea PSD a decis, luni, să îi impună lui Mircea Geoană ca timp de şase luni să nu facă declaraţii care să nu fie în acord cu linia partidului.
Preşedinele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BP al partidului, că nu a fost sancţionat de conducerea PSD şi că este vorba despre “o anumită coerenţă în comunicarea publică a partidului”, lucru pe care îl va respecta.

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: