Friday , December 9 2022

Polonia raporteaza primul caz de E.coli

E.coli, bacteria mutantă care seamănă frica de moarte în Europa, a trecut deja graniţa în Polonia şi nu se va opri.
Primele teste asupra seminţelor germinate de la o fermă germană, suspectate că se află la originea epidemiei legate de bacteria E.coli în Europa, sunt negative, au anunţat luni autorităţile sanitare regionale, citate de AFP.
Germenii vegetali sunt adevărate delicatese şi sunt folosiţi mai ales în restaurantele asiatice, care sunt experte în prepararea lor. Ferma incriminată vindea seminţe germinate atât în Germania, cât şi în ţări asiatice, mai ales în cele din Extremul Orient. Însă producătorul acestora susţine că ferma sa saxonă nu a folosit niciodată îngrăşăminte organice. Cu toate acestea, specialiştii susţin că nu este obligatoriu ca recoltele să provină din soluri tratate cu îngrăşăminte organice ca să fie purtătoare de bacterii ucigaşe E.coli. Cauza principală a răspândirii infecţiei este consumul în stare crudă al acestor germeni, eventual şi nespălaţi cu apă, precum şi al le­gumelor care nu au fost curăţate şi spălate. Specialiştii susţin că germenii seminţelor sunt prin excelenţă, după cum s-a dovedit în ultimele decenii, un mediu bun de dezvoltare a unor bacterii ucigaşe de tip E.coli sau Salmonella.
Ieri, Polonia a raportat primul caz de îmbolnăvire cu E.coli aflat pe te­ritoriul său, sursa fiind, potrivit primelor informaţii, o femeie care venise din Germania şi care consumase vegetale crude într-un restaurant din această ţară. Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) a anunţat că 22 de persoane au murit în Europa în urma îmbolnăvirii cu E.coli enterohemo­ragică, 21 dintre decese fiind înregistrate în Germania. În 12 ţări din UE au fost înregistrate până acum 2.153 de cazuri de contaminare, iar 658 de persoane prezintă sindromul hemolitic şi uremic. (sursa: jurnalul.ro)

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …