Saturday , June 22 2024

PNL a votat pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale, dar cu anumite condiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că Biroul Politic al partidului a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale.

“Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale. Am avut discuţii la nivelul liderilor PNL şi am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei la număr, şi anume: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale”, a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a reiterat că PNL continuă să susţină menţinerea cotei unice de impozitare, va continua să susţină întreprinzătorii privaţi, mediul economic prin menţinerea cotei de impozitare la dividende la 8%.

Ciucă a precizat că PNL susţine menţinerea actualei cote la TVA şi afirmă ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate măsurile prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care îl realizează în România.

“Susţinem ca la nivelul profesiilor liberale şi a PFA-urilor să se impună un plafon pentru CASS”, a adăugat liderul PNL.

El a precizat că, dincolo de aceste măsuri, este nevoie de un alt pachet prin care să fie susţinute măsuri de investiţii, de creştere economică.

“Sunt trei linii pe care putem să le abordăm, este vorba de facilităţi fiscale, pentru utilităţi şi ajutor de stat personalizat pentru investiţiile care depăşesc suma de 50 de milioane de euro”, a arătat Ciucă.

Preşedintele PNL a anunţat şi că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei. (Agerpres)

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …