Saturday , April 1 2023

Personalitatile mondiale propuse la Premiul Nobel pentru Pace

nobel

Papa Francisc, americanul Edward Snowden şi pakistaneza Malala Yousafzai se numără printre propunerile din acest an la premiul Nobel pentru Pace.
Premiul pentru Pace va fi anunţat pe 10 octombrie, iar candidaturile au atins cifra record de 278. Lista completă este secretă, dar câteva nume au fost dezvăluite de cei care le-au propus, cum ar fi cel al lui Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei de Securitate Naţională americană (NSA), care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice de către Statele Unite.
Kristian Berg Harpviken, director al Institutului de Cercetări asupra Păcii din Oslo (PRIO), este unul din puţinii experţi care îndrăznesc să facă pronosticuri, publicând o listă de favoriţi, chiar dacă nu a ghicit niciodată învingătorul.
În acest an îl plasează în frunte pe Papa Francisc, urmat de Snowden, recunoscând însă că cel din urmă ar fi un laureat controversat, ‘mulţi considerând că este un trădător care a încălcat legea’.
Alţi favoriţi din acest an au figurat şi pe lista de anul trecut, ca Malala Yousafzai, tânăra de 17 ani care militează pentru dreptul la educaţie, sau medicul Denis Mukwege, care acordă îngrijiri femeilor violate în estul Republicii Democrate Congo.
realitatea.net

Vezi si

CFR Călători retrage din circulație, cu efect imediat, toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul de la Galați

CFR Călători a decis să retragă din circulație toate locomotivele care au soluția tehnică precum …