Friday , February 3 2023

Percheziții de amploare la sediul PSD Arad, la Directia de Drumuri Timisoara si la Vama Nadlac 2. Trei parlamentari PSD implicati

Procurorii DNA efectuează, luni dimineața, percheziții la sediul PSD Arad, într-un dosar de corupție. Mai sunt vizate de percheziţii sediul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara şi punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 din Arad, precum si locuintele unor parlamentari PSD.

Trei parlamentari sunt vizaţi de ancheta DNA: Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă, deputat PSD de Caraş Severin.

Dosarul a fost deschis acum 9 luni.

Deputatul PSD Florin Tripa a fost dus la audieri, iar ancheta il vizeaza si pe senatorul PSD de Caras-Severin Ioan Chisalita.
“Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la sase dimineata, acasa. Eram in drum spre aeroport. Am inteles ca si ceva perchezitii la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineata, mi-au speriat copilul, au spart usa, la figurat. M-am prezentat aici. Declaram ce e de declarat si vorbim dupa”, a sustinut Tripa, anunta Pressalert.ro.

Pressalert sustine ca investigatiile au pornit de la o informatie referitoare la mita incasata la cantarul de la vama Nadlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din tara. Sursa citata mai noteaza ca operatiunea ar fi fost coordonata de Cristian Horgea, membru PSD si sotul prefectului de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din functie, in 15 noiembrie.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …