Wednesday , November 30 2022

PDL cere demiterea urgenta a vinovaţilor de blocarea softului pentru clasa pregătitoare

Parlamentarii democrat-liberali membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei îi solicită ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au dus la blocarea softului pentru înscrierea în clasele I şi pregătitoare şi demiterea urgentă a angajaţilor MECTS responsabili de acest lucru, scrie Mediafax.
“Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I”, se arată într-un comunicat semnat de către deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei.
“Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece”, se arată în comunicat.
Deşi luni dimineaţă ar fi trebuit să înceapă înscrierile pentru clasa pregătitoare, baza de date nu a funcţionat timp de două ore.
Sistemul informatizat a fost conceput pentru a nu permite înscrierea unui copil la mai multe instituţii de învăţământ.
Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I a început luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …