Friday , July 1 2022

Parlamentul European deschide o anchetă împotriva celor trei eurodeputaţi acuzaţi de corupţie

Parlamentul European (PE) a anunţat duminică deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin.
Unul dintre aceştia, conservatorul austriac Ernst Strasser, a demisionat.
Ceilalţi doi eurodeputaţi vizaţi pentru că s-au declarat dispuşi “să îşi vândă serviciile” sunt un fost vicepremier român, Adrian Severin, şi un fost ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, amândoi membri ai grupului socialist-democrat al PE.
“Acuzaţiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le tratează cu seriozitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch.
“Aşa cum a anticipat vicepreşedintele Parlamentului Diana Wallis în articol, Parlamentul tocmai a deschis o anchetă în privinţa acestor acuzaţii pentru ca faptele să fie stabilite clar”, a adăugat el.
Contactată de Sunday Times, Wallis a promis o anchetă “în profunzime”.
“Elementele de care dispune Sunday Times urmează să fie transmise Parlamentului pentru a fi examinate atent”, a precizat Duch.
Reporteri ai publicaţiei britanice, care au pretins că sunt lobbyişti, le-au propus mai multor deputaţi europeni suma de 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente care să fie adoptate. Cei trei eurodeputaţi au acceptat.
Strasser, fost ministru de Interne, a fost nevoit să demisioneze duminică din toate mandatele deţinute la cererea formaţiunii sale, Partidul Popular (OeVP, conservator).

Vezi si

Aproape 60 de curse întârziate joi pe Aeroportul „Henri Coandă” din București

Aproape 60 de curse au avut întârzieri, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București, cumulând …