Parchetul incepe urmarirea penala in cazul terenurilor din comuna Nana dupa raportul Corpului de Control al primului ministru

reportersite
16 aprilie 2014, 15:19

basescuParchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis un comunicat prin care anunta inceperea urmaririi penale in cazul terenurilor din comuna Nana.

„In urma sesizarii transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal in care se efectueaza cercetari in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judetul Calarasi.

In cauza, procurorii au dispus, astazi, 16.04.2014, inceperea urmaririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In perioada urmatoare vor fi efectuate actele de urmarire penala necesare solutionarii cauzei.

Pe parcursul derularii cercetarilor, vom informa opinia publica.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Corpul de Control al Prim-ministrului, ca organ cu atributiuni de control, va sesiza organele de urmarie penala, respectiv Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), privind operatiunile sau actele ilicite in legatura cu care au rezultat indicii de savarsire a unor posibile fapte care pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni urmand ca organul de urmarie penala sau, dupa caz, instanta de judecata, sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei”, se arata in documentul trimis de Guvern, marti, Comisiei parlamentare de ancheta.

Totodata, in Raport se arata ca Primaria Nana a emis 22 de titluri de proprietate, pentru terenuri insumand 218 hectare, fara respectarea legislatiei in vigoare.

Presedintele Comisiei Calarasi, Mihai Fifor (PSD), a declarat, dupa incheierea sedintei de luni, ca raportul Comisiei va fi gata miercuri, dupa ce vor fi analizate o serie de documente solicitate de la ANAF.