Pădurar de la Ocolul Silvic Pașcani, găsit mort la marginea pădurii pe care o supraveghea. Ar fi fost victima hoților de lemne

reportersite
13 septembrie 2019, 18:22

Un angajat al Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași a fost găsit decedat în această dimineață într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești, în prezent organele de cercetare penală efectuând cercetări la fața locului. Conform Ziarului de Iasi,  noaptea trecută padurarul auzise drujbele în pădure și mersese la fața locului să facă cercetări. Bărbatul a fost găsit dimineata mort în mașina lui, lăsată la marginea pădurii în care intrase. Criminaliștii au mers la fața locului. A fost deschis dosar penal în acest caz pentru omor. În urma investigațiilor, au fost găsiți arbori tăiați ilegal.

Bărbatul se numea Radu Gorcioaia, avea 50 de ani, era necăsătorit și locuia cu părinții în satul Slobozia. Pădurarul Răducu Gorcioaia, titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni.

Padurarul era angajat al Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 și era necăsătorit. El era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare.

Este o zi tristă pentru toți colegii noștri din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, transmit condoleanțe rudelor și apropiaților pădurarului și vă asigur că întreg corpul silvic este alături de aceștia” a transmis directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihailescu.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

În primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al Regiei Nationale a Padurilor  – ROMSILVA.

 

 

 

 

București, 13.09.2019