Wednesday , February 1 2023

Omicron în România: 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte

Autoritățile anunță că, în prezent, în România sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron. De aemenea, sunt două cazuri confirmate și al treilea aproape sigur va primi confirmarea, au precizat autoritățile.

Statistica a fost prezentată vineri, de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. În perioada 29 noiembrie-5 decembrie au fost făcute 163 de secvențieri pentru depistarea variantei Omicron, 8 dintre cazuri având legătură cu zonele de risc din sudul Africii.

În prezent sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte, a mai spus Adriana Pistol. A fost infirmată infectarea în cazul unor persoane venite din Egipt, Maroc și Olanda și se așteaptă rezultatele de la o persoană care a venit din Anglia unde s-a întâlnit cu persoane de pe continentul african.

În ceea ce privește toate cazurile de infectare de săptămâna trecută, 70% au fost confirmate la persoane nevaccinate. Celelalte se află într-o perioadă în care nivelul de protecție asigurat de vaccin este mult inferior, fiind vorba despre schema incompletă de vaccinare sau perioada peste 6 luni de la a doua doză. (Mediafax)

Vezi si

MAE le cere românilor aflați în Turcia să evite zonele turistice din Istanbul. „Risc ridicat de insecuritate”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care locuiesc sau călătoresc în oraşul …