Wednesday , February 1 2023

O noua lovitura pentru Trump: Doua femei il acuza de agresiuni sexuale. Magnatul dezminte

trump

Doua femei il acuza pe Donald Trump ca le-a agresat sexual in urma cu mai multi ani.
Marturiile lor au fost publicate miercuri de ziarul New York Times. Imediat, acuzatiile au fost respinse de echipa de campanie a miliardarului republican, care a sustinut ca este vorba despre defaimari, relateaza AFP.
Acuzatiile de agresiune sexuala apar intr-un context extrem de dificil pentru candidatul republican, care pierde teren in fata rivalei sale Hillary Clinton.
Este vorba despre o noua lovitura grea, la doar cateva zile dupa publicarea unei inregistrari video din 2005 in care Trump se lauda cu un comportament care descrie o hartuire sexuala, in cuvinte extrem de vulgare si obscene.
Candidatul a cerut ulterior scuze ca a facut aceste declaratii, a spus ca “era vorba de discutii de vestiar” si ca nu s-a comportat niciodata in acest fel.
Insa aceste dezmintiri le-au determinat pe Jessica Leeds si Rachel Crooks sa incredinteze ziarului newyorkez marturiile lor legate de incidente despre care nu au mai vorbit vreodata in mod public.
Jessica Leeds ii reproseaza lui Trump ca a pipait-o dupa ce s-a asezat alaturi de el intr-un avion, in urma cu peste trei decenii, iar Rachel Crooks afirma ca Trump a sarutat-o impotriva vointei ei, in 2005, pe cand lucra ca receptionera in Trump Tower, care-i apartine magnatului din domeniul imobiliar.
“Acest articol este in intregime fictiune, iar faptul ca New York Times lanseaza aceste acuzatii complet false (…) referitoare la personalitatea domnului Trump asupra unui asemenea subiect este periculos”, a reactionat intr-un comunicat un reprezentant al campaniei Trump, Jason Miller.
El a reiterat ca Trump “are o experienta solida in domeniul emanciparii femeilor in intreprinderile sale”.
Faptul ca aceste marturii “sunt facute publice abia decenii mai tarziu, in ultima luna de campanie prezidentiala, ar trebui sa fie suficient” sa le decredibilizeze, afirma purtatorul de cuvant al candidatului.
In opinia sa, acest articol din New York Times “marcheaza un nou nivel al josniciei la care presa se preteaza pentru a influenta rezultatul alegerilor”.
Candidatul a fost intervievat telefonic de New York Times inainte de publicarea articolului. Ziarul a publicat fragmente din acest interviu.
“Nimic din toate astea nu s-a intamplat vreodata”, a declarat Trump, amenintand ca va da in judecata ziarul daca publica maturiile. “Sunteti o persoana respingatoare”, i-a reprosat el ziaristei care-l intervieva.
Miliardarul se afla intr-o situatie dificila. Voci importante din cadrul Partidului Republican i-au retras sustinerea si este devansat in sondaje de Hillary Clinton.
ziare.com

Vezi si

Decizia Curţii de Apel Bucureşti: Frații Tate rămân în arest preventiv

Fraţii Tate rămân în arest preventiv, potrivit deciziei de miercuri a Curții de Apel București. …