Tuesday , May 28 2024

NOUL COD CIVIL: Dupa 20 de ani de casatorie, sotul adulter plateste toata viata

Cine calca stramb dupa o casnicie de cel putin 20 de ani ii va plati despagubiri toata viata partenerului, daca acesta, nu se recasatoreste.
Noul Cod Civil, intrat in vigoare toamna trecuta, stabileste asemenea sanctiuni pentru infidelitate. Numai ca sotul sau sotia trebuie sa dovedeasca la procesul de divort, cu probe, aceasta acuzatie. Iar probele sunt obtinute cu ajutorul detectivilor particulari, care au incasari spectaculoase de cand s-a schimbat legea.
Dupa 21 de ani de casnicie, si cu doi copii adolescenti, o femeie si-a vazut toata viata data peste cap. Banuia ca sotul o inseala si a vrut sa fie sigura. Asa ca a angajat un detectiv particular, care i-a adus dovezile necesare, iar acum isi da sotul in judecata.
Alta femeie, pe care barbatul, dupa 24 de ani de casatorie, a parasit-o pentru alta, mai tanara, vrea sa divorteze. Chiar daca e nefericita, noul Cod Civil o avantajeaza.
Practic, cei care au minimum 20 de ani de casatorie pot cere judecatorilor stabilirea unei rente viagere, a unei sume de bani, pe care partenerul infidel va fi obligat sa o achite lunar.
Ca sa prezinte dovezi in instanta, sotii sau sotiile cer ajutorul detectivilor particulari.
Inarmati cu probe concrete, inclusiv filmulete sau inregistrari audio, partenerii inselati pot capata in instanta despagubiri care depind de bunurile pe care le detin cei doi soti si de veniturile lunare care intrau in casa inainte de pronuntarea divortului. (stirileprotv.ro)

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …