Sunday , January 29 2023

Nou bilant al busculadei de la TORINO: peste 1.500 de raniti, trei grav, printre care si un copil de patru ani

ACTUALIZARE. Creşte numărul celor care au fost răniţi în busculada de la Torino. Sunt peste 1.500 de oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc într-o piaţă unde aproape 40 de mii de fani urmăreau finala Ligii Campionilor. Panica a fost provocată de o petardă, despre care lumea a crezut că e o bombă. Zece persoane sunt în stare gravă. Printre victime se află şi un băieţel de patru ani.torino busculada 2


Printre cei trei răniţi se numără şi băieţelul despre care presa italiană a scris anterior că este internat în spitalul Regina Margherita având un traumatism cranian şi toracic.
Bilanţul anunţat iniţial al busculadei a fost de 200 de răniţi, fiind ridicat ulterior la 600, la 1000 şi apoi la peste 1.500.
Incidentele au avut loc în piaţa San Carlo, în centrul oraşului Torino, unde fanii urmăreau finala pe ecrane uriaşe.
Acestea au izbucnit după ce un fan ar fi urlat că la locul adunării ar fi amplasată o bombă, astfel că oamenii au început să fugă în diverse direcţii. O altă ipoteză este că prăbuşirea unei balustrade care ducea la o parcarea subterană ar fi provocat haosul de la Torino.
Răniţii au fost transportaţi la spitalul Molinette din Torino, acuzând diverse contuzii din cauza căzăturilor, după ce lumea s-a călcat în picioare în încercarea de a părăsi zona.
Potrivit Gazzetta dello Sport, în jurul orei locale 22.15, când Real conducea cu 3-1, cineva ar fi făcut o glumă proastă afirmând că a aruncat o bombă. “Un băiat a aruncat o petardă spunând că este o bombă, imediat m-am trezit aruncat pe pământ”, a declarat un martor la Rainews24.

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …