Sunday , April 21 2024

Nicoleta Tint a fost aleasa la sefia CSM cu un scor zdrobitor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a votat-o cu 15 la 4 pe Nicoleta Tint in functia de presedinte al institutiei, pentru anul 2020, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Votul vine dupa ce pe 10 decembrie plenul CSM a amanat alegerea unui nou presedinte, dupa ce la votul pentru desemnarea Nicoletei Margareta Tint a iesit de doua ori egalitate – 9 voturi “pentru”, 9 “impotriva” si un vot nul.

Mai multi membri CSM care saptamana trecuta au votat impotriva Nicoletei Tint si-au schimbat miercuri votul in favoarea acesteia.

De altfel, doi dintre membrii CSM care votasera impotriva Nicoletei Tint saptamana trecuta au afirmat ca vor vota pentru numirea acesteia. Judecatorul Bogdan Mateescu a spus ca voteaza pentru a aduce stabilitate in Consiliu. La randul sau, Mariana Ghena a cerut membrilor CSM sa o voteze in unanimitate pe Tint.

Singura care a recunoscut ca voteaza impotriva acesteia este judecatorul Andrea Chis, care a explicat ca acest vot este pentru modul in care Tint a sustinut mai multe demersuri ale Liei Savonea.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …