Friday , March 31 2023

Moțiunea a fost comunicată Guvernului, după a patra ședință fără cvorum în Parlament

Moțiunea de cenzură a fost comunicată Guvernului. Ludovic Orban a declarat că toate semnăturile pe moțiune au fost depuse în original

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că va comunica astăzi Guvernului moțiunea de cenzură, chiar dacă cea de-a patra ședință a Birourilor permanente reunite, convocată pentru stabilirea calendarului moțiunii, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Conform Digi 24, Orban a invocat o decizie a Curții Constituționale potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției, întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

„Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi de asemenea deciziile Curții Constituționale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi a principiuluii constituiţional al statului de drept. Astăzi, voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură”, a spus el.

„De asemenea, am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură ale căror semnături fuseseră transmise online, care reprezintă o confirmare a autenticităţii acestor semnături. De asemenea, nu există nicio cerere de retragere a niciunei semnături”, a mai spus Orban.

 

Vezi si

203 percheziții la suspecți care au cazat ucraineni doar pe hârtie și au obținut peste 2 milioane euro

Polițiștii din Maramureș fac 203 percheziții într-un dosar în care sunt cercetați suspecți care ar …