Sunday , January 29 2023

Ministrul Oprea: O persoană decedată și trei dispărute în urma inundațiilor

oprea

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat miercuri la sediul MAI că în urma inundațiilor o persoană a decedat în județul Argeș, iar alte trei persoane date dispărute sunt căutate de angajații MAI.
“2.200 de angajați ai MAI — pompieri, jandarmi și polițiști — au fost mobilizați pentru a acționa în cele 63 de localități afectate în urma inundațiilor. 1.100 de locuințe au fost inundate și 400 de persoane au fost salvate”, a declarat miercuri Gabriel Oprea.
El a adăugat că numai în localitatea Vaideeni au fost evacuate 210 persoane și scoase în afara zonei de risc.
Ministrul a mai spus că au fost scoase de la rezervele de stat 8.000 de kilograme de conserve, 24.000 de litri de apă, 2 tone de ajutoare fiind transportate cu elicopterul în localitatea Vaideeni.
De asemenea, s-au aflat în patrulare trei elicoptere cu ajutorul cărora au fost salvate 60 de persoane, fiind în continuare căutate persoanele dispărute.
Ministrul Gabriel Oprea a spus că sunt pregătite de intervenție zece elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, dintre care șase elicoptere de tip SMURD, fiind în desfășurare și o operațiune de căutare a zece persoane în zona Rânca. (Agerpres)

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …